Friday, October 25, 2013

RIMMEL STAY MATTE Liquid Mousse Foundation


Tenhle nákup byl celkem neopodstatněný a řekněme si i zbytečný, ale já se prostě musela uklidnit. Zrovna jsem totiž zažila věc, kterou už nechci nikdy zažít. Byli jsme v sushi restauraci na narozeninové večeři mého muže a oni na mě zapomněli s jídlem. Takže jsem byla celý večer jako anorektička, protože jsem měla jen colu zero. Jako nestěžuju si, protože to byla snad moje nejlevnější večeře v životě. Ale umíte si představit ten šok, když se těšíte, jak si užijete sushi. Sbíhají se vám sliny, všichni okolo jedí a vy nic? Peklo! Ne že bych byla nenažraná, ale já sushi fakt moc ráda! A když si mě konečně někdo všimnul, tak jsem stornovala objednávku a šla se uklidnit do drogérky :D Jo a doma jsem si dala rohlík s máslem.

A co jsem si koupila? Stojan Rimmelu hlásal novinku v podobě STAY MATTE matujícího pěnového makeupu. Jak je na něčem napsáno, že to matuje. Beru to všema deseti a je mi jedno, co to je. Vážně. Vůbec jsem si ale neuvědomila, že tohle je předělávka staršího Stay Matte makeupu, který jsem si nikdy nekoupila, protože mě nijak nezaujal. A povedlo se to tomuhle cukroušovi?


Oproti jeho staršímu bráchovi změnil Rimmel jak obal tak i strukturu makeupu. Starší verzi můžete najít třeba TADY. Na ofiko stránkách ho ještě asi nestačili aktualizovat, ale moc tomu nerozumím. Starou verzi jsem na stojanu nenašla a ani jsem tam nenašla jeho pěnového bráchu ve skle. Takže jsem vydedukovala, že se asi jedná o mix těhle dvou makeupů. Můžete mi to někdo vysvětlit?

Nový obal se mi líbí o dost víc. Je uzší, kulatější a má i lepší víčko. Je menší, takže se vejde všude a je tak ideální na cesty. Obsah tuby je 30 ml a na celý obličej budete potřebovat opravdu minimální množství, takže vydrží věky. Oficiálně má jít o tekutý pěnový makeup, ale to mi nejde dohromady. Makeup je lehký a má zabránit nadměrnému lesku. Má být i krycí a vytvořit přirozený vzhled.


Vybrala jsem odstín 100 Ivory, což je nejsvětlejší odstín a stejně mi přijde trochu tmavý. Textura je podle mě spíš pěnová než tekutá. Roztírá se dobře a nemám s aplikací žádný problém. Voní celkem chemicky a to mi moc nesedí. Stačí opravdu menší množství, protože jestli použijete více, tak si z obličeje uděláte celkem dobrou masku. Což také znamená, že makeup musíte hodně dobře zapracovat do pleti. Krycí schopnosti jsou střední. S použitím korektoru není problém zamaskovat i větší nedostatky. Problém, který s ním mám, je v tom, že hodně zvýrazňuje stroupky a loupající se kůži a mazat to můžete jak chcete, stejně budou vidět. Takže vám nezbyde dělat, že tam nejsou. Co se týče matujícího efektu, tak ten tam opravdu je, ale max na 1-2 hodiny. Takže stejně budete muset pudrovat, protože se budete leknout ať s makeupem nebo bez.

Já osobně bych si ho znovu už nekoupila a asi bych ho nedoporučovala ani vám, kdo máte mastnější pleť. Třeba by mohl vyhovovat těm, kdo mají pleť jako sušenku. Ale spíš si myslím, že ne. Mohlo by vám to udělat paseku svým matujícím efektem a vaše pleť by se mohla začít loupat a šupinatět. A moje rada na závěr? Nechoďte nakupovat kosmetiku, když jste hladové! :)
 
Víděli jste ho? Nebo jste ho dokonce i zkoušely?

26 comments

  1. škoda, že zvýrazňuje ty šupinky... ale tak dá se to od matujícího make-upu čekat, že :) jinak má ale moc lákavý obal, na ten bych se klidně i zlákat nechala :D ale make-upů mám doma podezřele dostatek, takže ne, nový si koupit neplánuji :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jj, dá se to předpokládat, ale že až tak? Právě obal byl jedním z faktorů, proč jsem si ho koupila a vůbec jsem si neuvědomila, že je to upgrade toho staršího ;)

      Delete
  2. Wish they had this in Canada, the Rimmel line is so much bigger in the UK!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Believe me, you don't want this in Canada. ;)

      Delete
    2. I dont know. But I am looking forward to buy it ! :D My friend has it, and says that it is the best one !
      So..
      I dont know. :D
      I will buy it !

      Delete
  3. Vůbec se ti nedivím, že si se musela jít uklidnit do drogerie, taky bych šla :D! Tenhle makeup mě ani moc neláká, ale teď jsem koukala, že příští týden má být v Rossmannu akce 25% na celý stojan Rimmel, tak se asi zastavím pro slavný Wake me up :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. To jsem ráda, že nejsem jediná, která se chodí uklidňovat do drogérky :) Wake me up je určitě jeden s nejlepších drogérkových makeupů :)

      Delete
  4. Absolutně nechápu tu situaci v restauraci, to je fakt děs :/

    Make-up mě neláká, mám suchou pleť a nejspíš by mi neseděl. Od Rimmel mám ráda Match Perfection.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Match Perfection je také dobrý. Mně sedí i Wake me up :) Ale tohle fakt nee :)

      Delete
  5. Jsem moc ráda, že jsem si konečně přečetla i jinou, než pozitivní recenzi na tento make-up. Ještě jsem ho nezkoušela a právě jsem váhala.. Já jsem úplně nejradši, když mám možnost si make-upy nejdřív vyzkoušet ve vzorečku...

    A.

    Sororessa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já jsem právě také koukala, že jsou z něho skoro všichni nadšení. Já nechápu proč. Přesně tak vzorečky jsou vzorečky! :)

      Delete
    2. Mne se totiz uz nekolikrat stalo, ze vsichni byly z neceho strasne nadseni, ja jsem pritom to nadseni nesdilela vůbec a jeste jsem si vycitala zbytecne vyhozene penize.. :(

      A.

      Delete
    3. Tak přesně tak se cítím teď. Že jsem vyhodila peníze oknem :-/

      Delete
  6. Je strašný! :) a jak píšeš, že má střední krytí, tak s tím absolutně nesouhlasím :) Podle mě má extrémně vysoké krytí... a je totálně nepřirozený :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Je možný, že používám míň produktu. Já ho právě nedávám moc, tak se mi možná zdá krytí střední :)

      Delete
  7. Nechoďte nakupovat kosmetiku, když jste hladové:-D
    Jo, to je pravda. Člověk by s hladem nakupovat chodit vůůůůbec neměl. Protože jakmile to něco připomene jen kus žvance, končí to v košíku. A hladu to stejně prd pomůže:-)

    Nicméně super originální recenze:-)

    ReplyDelete
  8. Mam smisenou plet a vyhovuje mi. Pouzivam pod nej hydratacni krem, klasika ... zadne supinky nezvyraznuje. A kryci mi prijde taky dost ... :)

    ReplyDelete
  9. Mám doma tester jsem na něj zvědavá no, ale velmi mě zaujal hlavně design jeho starší dvojče se mi válí doma v šuplíku a nemám ho ráda no tak uvidím co tenhle :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak schválně o tom potom napiš. Jsem zvedavá, co na to řekneš ;)

      Delete
  10. Tak do toho tedy nejdu, každopádně děkuji za rozmluvu a jsem opět na začátku svého lovu, za skvělým make upem, který se spíš tváří jako bb nebo něco podobného...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jj, zkus něco jiného. Určitě bude spokojenější ;)

      Delete
  11. a já zrovna byla nadšená, že na mastnou pleť bude skvělej :( chtěla jsem si ho pořídit, ale asi ho vezmu spíš mamině.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Za mě je to propadák...ale tak třeba mamině bude vyhovovat ;)

      Delete
  12. Kúpila som si ho pred dvoma týždňami a zatiaľ som s ním maximálne spokojná, odtieň je doružova a neoxiduje, nemení farbu, nie som oranžová, čo sa mi stáva málokedy. Krytie je tak skvelé, že nepotrebujem ani korektor a to mám mastnú pleť, kde tu ešte nejaké akné a hlavne červené fľaky po akné takže je čo maskovať, tie fľaky sa maskujú horšie ako samotné vyrážky, to mi môžeš veriť. Je púdrový, ale pracuje sa s ním veľmi dobre, aj štetcom ho dokážem naniesť, ale vydrží asi fakt večnosť. Ako píšeš zalieza do vrások a zvýrazňuje ich takže tesne pod oči ho radšej nepoužívam, na to používam radšej tekutý korektor. A to zmatnenie tak 2 hodiny takže ja to ráno rovno fixnem púdrom a je to ale ku večeru to už začína opäť lesknúci efekt, takže zmatnenie je asi na mojej pleti ten hlavný efekt, ktorého som sa dočkala, ale nevadí, to som až tak nehľadala.
    Bianka

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© simplelifeblog.cz. Design by FCD.