Wednesday, January 02, 2013

TAG: Můj chlupatý kamarád - JOEL

Ahoj všem,

dnes jsem si pro vás připravila pokračování TAGu na téma Můj chlupatý kamarád (My furry friend). Ten dnešní je věnován mém kocourovi. O první číče jste si mohly přečíst TADY.

1) Jaké má tvůj mazlík jméno?
Jmenuje se Joel (čti Džouel :). Původně jsem chtěla, aby se zrzoun jmenoval Bertík, ale to se nelíbilo přítelovi, tak jsme vymysleli jméno Joey, aby se to rýmovalo se jménem naší první čičiny. Měli bychom dvojku Joey&Zoe (správně, jako Joey z Přátel :). Avšak přítelovo maminka, která nám ho "odchovala", mu zkomolila jméno na Joel a ono mu to zůstalo :)

2) Jaké je plemeno?
Jo to klasická kočka domácí, dnes tedy vznešeněji řečeno Kočka evropská. 

3) Jak dlouho svého mazlíčka máš?
Domů jsem si ho přivezla přesně 8.7.2012. Takže dneska jsme spolu už půl roku.

4) Jak si ke svému mazlíčkovi přišla?

Přítelovo mamka se ujala toulavé rezavé čičiny, která měla nafouklé bříško. Zprvu jsme si mysleli, že je začervená, ale postupem času se z toho vyklubali tři dárečky. Černá a mourovatá kočička a rezavý kocourek. Přítelovi jsem vyhrožovala, že jestli se narodí rezavý kocour, tak je náš. A tak se taky stalo. Dostala jsem ho de facto k narozeninám, které mám v květnu, ale jelikož bylo koťátko moc malé, tak jsme si ho vzali až v červenci.

5) Jak starý je tvůj mazlíček?

Joel se vyklubal v pátek 20.4.2012 a je skoro o rok mladší než naše Zoe :)
 
6) Jaké nejkurióznjěší vlastnosti tvůj mazlíček má?

Rád skáče do výšky. Vypadá pak jako veverka na pérku. Rád šplhá do nejvyšších míst, tj. na 2 metry vysokou ledničku, 2 metry vysokou linku. Rád nám skáče za krk, když vaříme (je to vždycky šok, když vám z ničehož  nic přistane za krkem tříkilový kocour! :)

7) Co pro tebe tvůj mazlíček znamená?

Asi budu hnusná panička, ale k Zoině mě to táhne víc. S Joelem je ale větší sranda a co potom, když se ti dva dají dohromady a vymýšlí kulišárny. Hodně pro mě znamená jeho tulení. Tulí se rád a za všech okolností.


8) Jaké má tvůj mazlíček přezdívky?
Nejčastěji mu nadávám, protože dělá jen problémy jako shazování kytek z lednice, demolování papírů, rozlévání vody všude okolo, trhání papírových kapesníků, kousání bot a dalších kulišáren. Když zrovna nezlobí, tak je to moje zlato největší, čuníček a slunce :)


A co vaši mazlíkové? 

Petra 

17 comments

  1. je krásný :) já mám doma pejska, ale přemýšlím, že až budu bydlet ve vlastním - vyhraje číča :) nějaká krásná britská modrá

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak ty jsou krásný. Já bych šla do Ruské modré nebo do Siamské (ten starší chundelatější typ) s modrýma očima :) Ale ty obyčejné domácí mají taky něco do sebe :)

      Delete
  2. já mám doma pejska, kočičku bych si asi nepořídila, mám z nich takový "respekt" ale tvůj zrzeček je kouzelný :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já z nich taky měla respekt. Ale teď je mám na háku :D

      Delete
  3. Skvělý tag, jako správná crazy cat lady ho asi obšlehnu! :-D Kocourek je rozkošný pupík X33 To skákání za krk je určitě moc příjemné :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Posluž si. Já si moc ráda přečtu další povídání o mazlíčcích :) Je to velice příjemné, hlavně když to nečekáš a krájíš něco ostrým nožem :D

      Delete
  4. Maličký vypadal nádherně a na té poslední fotce, jak se tulí :).
    My máme teda kočku, které bude zanedlouho 13 let a dva kocoury - 3/4 roku a druhý odhadem 1/2 roku (chodil za námi od sousedů, tak jsme ho adoptovali). 3/4 roční kocourek je zrzavý a má neuvěřitelných 4,5 kila (vždy jsme měli hubené kočky s max. 3,5 kg) a 1/2 roční kocourek je celý bílý - takže neustále s černými špinavými fleky. Ale jak malý bílý zlobí, hrozně se mu líbí gumičky na vlasy, takže když sedím, drápama po mě vyšplhá a zakousne se do ní a táhne dolů a také se naučil skákat do lednice, neustále škemrá o smradlavé tablety pro ryby :D a hlavně jsou naučení, že v 7 ráno se vstává a to dělají jak blázni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Strašně se mi líbí, že ty kočky jsou kazdá úplně jiná, ta gumička mě pobavila :) Tak u vás už je to high level. Nám skáče na lednici a vám do lednice. O těch flecích na bílých číčách vím. Zoiša, když chodila ven, tak byla vždycky strašně zaprasená od hlíny a pomalu nám žloutla. :)

      Delete
  5. Je krásný :) Já jsem před 2 lety našla kočičku úplně stejnou jako z reklamy na Whiskas, potulovat se na ulici. Vzali jsme ji s přítelem domů a dneska s námi s pí v posteli :)
    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. To ti naši taky spí s námi v posteli. Mnohdy to vypadá jako bychom my spali v jejich posteli :D

      Delete
  6. jéé, tvůj mazel má "dovezeniny" na moje narozeniny :)
    Já bych naši Hermínu zabila, zvlášť dneska, když mi ulomila květní stvol u cymbidia... a Bertíčka bych láskou snědla, ale on už je starší pán! Ale oba je mám moc moc ráda!

    ReplyDelete
    Replies
    1. To je mi náhodička :) Jo to znám moc dobře. Mohla bych psát tuny článků o ohryzaných kytkách, rozrytých květnících, rozbitých květináčích, apod. Kdybych je neměla doma a osobně to neviděla, myslela bych si, že mám doma sarančata a krtky zároveň :)

      Delete
  7. Ten je sladký, moc se mi líbí kočičky s modrýma očima :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mně taky. Škoda, že už je nemá tak blankytně modré, ale spíš do žluta :)

      Delete
  8. Nádherný kocúrik :)
    caramel-b.blogspot.sk

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© simplelifeblog.cz. Design by FCD.