Thursday, September 06, 2012

Péče o pleť

Ahoj všem,

dnes bych vám chtěla představit pár známých a pár neznámých přípravků na pleť, které mi celkem usnadňují život a pomáhají mi s bojem proti akné.
Veškerá péče začíná důkladným odlíčením. Používám micelární vodu Sensibio od Biodermy. Je naprosto úžasná. Skvěle se sní odličuje. Odstraní i oční linky, které ostatní přípavky zatím pořádně ani neodstranily. Jediné, co mi vadí je ten aplikátor/pumpička. Po dvou stisknutí začne místo do vatového tamponku stříkat všude kolem (nejčastěji na dlaždičky nebo přítelovu pěnu na holení). Micelárka je bez parfemace a je určena pro sensitivní péči. Strašně moc oceňuji to, že vůbec neštípe v očích. Předešlé odličovací vody mě příšerně štípaly v očích, byly s alkoholem a všelijak smrděly. Všem mohu vřele doporučit, určitě nebudete zklamány!

Následuje čistící fáze péče ve sprše. Používám pleťový peeling od značky Rival de Loop, což je rossmannská značka jejich nejkvalitnější kosmetiky. Vyrábějí všechny možné výrobky pro pleť jako pleťové vody, krémy, oční krémy, apod. Tento peeling je určený pro citlivou pleť, kterou nevlastním, ale moc se mi líbila vůně :) Produkt obsahuje výtažky z meruněk a panthenol. Peeling má jemné granulky, které se nerozpouštějí. Následuje mycí gel Sébium od Biodermy. Je určený na problematickou pleť pro léčbu akné. Krásně voní, hezky pění a celkem i pomáhá. Jediné, co mi vadí, je to, že docela vysušuje pokožku. Určitě je nutné po aplikaci mycího gelu použít ještě krém, aby jste pleť hydratovaly.

Na hydrataci tu mám potom další pomocníčky. Mezi nimi nesmí chybět Bioderma Sébium Pore Refiner. Tento krém má pomáhat boji proti černým tečkám a má stahovat póry. Navíc má i zmatňovat. Krásně voní, pokožka je po něm hezky jemná, hladká a vypnutá. Dalším pomocníkem je krém Linola. Koupila jsem jí v lékárně asi za 80Kč. Má pomáhat mastné pokožce, proti různým ekzémům, apod. Krém je lehoučký nezanechává mastný film a skvěle hydratuje. Další krém, který používám se jmenuje Sudocrem. Ten je také pomocný při léčbě akné, ekzému. Jedná se totiž o zinkovou mast. Krásně voní, má tužší konzistenci, takže se trošku huř roztírá, ale výsledky stojí za to. Ještě bych chtěla zkusit krém od Cetaphillu, ale až dopotřebuji tuhle dvojku. Zatím jsem maximálně spokojená a myslím si, že pokud se budou používat pravidelně, pak zcela jistě budou fungovat ještě lépe :)

Máte nějaké zkušenosti s těmito přípravky? Nebo nějaké, které byste mohly doporučit na problematickou smíšenou pleť?

Petra

8 comments

  1. Žádné zkušenosti s nimi nemám, ale bioderma mě láká už opravdu dlouho :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biodrmu mohu opravdu vřele doporučit! Teď je v lékárnách kit Bioderma Sensibio za 99,-Kč. Pokud ještě není vyprodáno. Na zkoušku :)

      Delete
  2. už dlouho se chystám na micelárku a září asi bude měsícem, kdy opravdu vyzkouším :) jinak já používám Ryor.. ale nevím, zda-li je úplně vhodný na problematickou pleť.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Určitě jí vyzkoušej, viz předchozí komentář. Ryor je super a hlavně český výrobek, který je jeden z mála kvalitní! :)

      Delete
  3. Ahoj, super je od Clinique ten Anti blemish spot treatment nebo jak se to jmenuje, fakt to pupínek hodně rychle zabije a já to pak kombinuju se Sudocremem, kterým to pak natírám, když ten pupínek přestane být aktivní a on to rychle zahojí:) Mě stál 350 Kč, což není až tak zabijácká cena, stačí toho malinko takže vydrží, kdybys o něm třeba někdy přemýšlela, tak napiš na mail a já ti najdu odkaz, kde jsem ho kupovala:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak to bych moc ráda vyzkoušela. Čeké na tebe mail ve schránce :)

      Delete
  4. jeee to je uplne náhoda,ale přesně čistící gel sébium a ten maličký peeling mi takhle stojí vedle sebe ve sprše:D:)

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© simplelifeblog.cz. Design by FCD.